Kampotské korenie biele 250 g

33,00 

Štvrť kilogramu bieleho Kampotského korenia vydrží vo Vašej domácnosti poriadne dlho.

Kategória:

Biele korenie z Kampotu je oproti obyčajnému bielemu koreniu z obchodu úplne chuťovo odlišné a odporúčame ho využiť napríklad na dochutenie mäsa, výberových syrov, polievok, alebo aj cestovín. Veľmi obľúbeným je v ázijskej kuchyni.

Kampotské korenie je vďaka svetovo unikátnym geologickým a klimatickým podmienkam regiónu Kampot v Kambodži už niekoľko storočí pre svoju jedinečnú chuť a arómu považované za najkvalitnejšie korenie na svete. Každá gulička zozbieraného korenia je ručne kontrolovaná tak, aby spĺňala tie najprísnejšie kritériá. Vďaka tejto ručnej selekcii by ste v ňom napríklad nemali nájsť jedinú guľôčku, ktorá bude vo svojom priemere menšia ako tri milimetre. Naši farmári čerpajú zo skúseností mnohých generácií svojich predkov, aby ručne spracovali každé zrnko, a čo najlepšie tak zachovali jeho unikátne vlastnosti a kvalitu.

Biele korenie prechádza zo všetkých druhov Kampotského korenia najzložitejším procesom. Rovnako ako u červeného korenia sa zbierajú až veľmi zrelé plody korenistého čierneho (Piper nigrum). Po ich zozbieraní sa bobule vysušia na slnku. V okamihu vysušenia sa naši farmári zložitým procesom zbavujú ich červené šupky. Výsledným produktom je čisté, biele korenisté jadro, ktoré je vďaka tomuto unikátnemu postupu najdrahšie zo všetkých variantov Kampotského korenia. Vďaka absencii korenistej šupky sú ich guličky ľahko menšie, než guličky čierneho a červeného korenia.

 

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Kampotské korenie biele 250 g”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík
Návrat hore