Kampotské korenie červené 250 g

31,49 

Štvrť kilogramu červeného Kampotského korenia vydrží vo Vašej domácnosti poriadne dlho.

Kategória:

Tento druh korenia skvele využijete v kombinácii s červeným mäsom, rybami, alebo aj vegetariánskymi pokrmami. Vďaka svojej ovocnej aróme sa využíva často tiež na prípravu zákuskov a na sladké pečenie.

Kampotské korenie je vďaka svetovo unikátnym geologickým a klimatickým podmienkam regiónu Kampot v Kambodži už niekoľko storočí pre svoju jedinečnú chuť a arómu považované za najkvalitnejšie korenie na svete. Každá bobuľa zozbieraného korenia je ručne kontrolovaná tak, aby spĺňala tie najprísnejšie kritériá. Vďaka tejto ručnej selekcii by ste v ňom napríklad nemali nájsť jedinú guľôčku, ktorá bude vo svojom priemere menšia ako štyri milimetre.

Červené korenie pochádza rovnako ako čierne korenie a biele z rastliny korenistého čierneho (Piper nigrum). Plody korenistá sa pri spracovaní nechajú dlhšie dozrieť, čím vznikne jeho špecifická chuť a ovocná aróma. Zrelé bobule sa po zozbieraní vysušia na slnku, čo dodá guličkám špecifickú tmavo červenú farbu. Proces spracovania tohto druhu je oveľa zložitejší ako u čierneho korenia, preto je tiež drahší.

 

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Kampotské korenie červené 250 g”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík
Návrat hore